Förföljd & farligt god pasta

Alla småbarnsföräldrar kan relatera till den här känslan: Klockan är 19:40 (finsk tid), bebisen sover och en är ensam hemma. I’m doing the dance..

Det blev ingen stranden för mig och Melissa idag. Som jag berättade tidigare i detta inlägg så gör N´s sin första bortamatch idag, precis nu för att vara exakt. Detta betyder en heldag med tjejmys för oss. Eftersom vi inte har några större planer på dagarna nu för tiden låter jag det bara ske, så vi rullade iväg mot en park efter M´s förmiddagslur. När jag är ute och går här följer jag efter folk, speciellt folk med barnvagnar eller hurtiga pw-tjejer (okej, jag inser att det här låter jäkligt creepy) men det är sant. Folk med barnvagnar, liksom jag är oftast ute efter samma saker, dock går jag en bra bit ifrån dem.

Sagt och gjort, en mamma med sin barnvagn blev min måltavla idag och jag traskade efter. Tillslut kom vi fram till torget nere vid vattnet, där nere ligger biblioteket så där stannade vi till, jag och Melissa. Mamman med barnvagnen lät jag gå vidare.

Väl inne på biblioteket hittade vi ett litet lekrum där Melissa röjde runt. Där träffade jag även på en pappa till en 1 åring, oblyg som jag är tog jag genast kontakt och han pratade engelska (vilket inte är en självklarhet här). Han informerade mig om massa roliga saker vi skulle kunna hitta på under dagarna, jag och Melissa alltså inte han och jag, hehe. Tydligen skall Uleåborg vara en riktigt familjestad.

Dagens lunch (innehöll så mycket ost att jag inte behövde äta någon middag) åt vi på shoppingcentret här. Vi bor ca 5 minuters gångavstånd från Valkea som centret heter, vilket kan bli ganska farligt i längden. Både pga alla affärer men också för den magiskt goda & onyttiga pastan, yummi!

 

 

0

2 thoughts on “Förföljd & farligt god pasta

    1. Ja det ska bli kul det här, bloggen får bli mitt lilla sidoprojekt så jag har något att göra 🙂 Hoppas att allt är bra med er, nu sätter det igång igen, det går alldeles för fort! kram 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *