Nyfunnen vän och en läxa att ta med hem till Göteborg..

Fredagsfeeling med tillhörande gott denna kvällen, precis så det skall vara. När jag är ensam hemma brukar jag invänta middagen och kvällsgott tills M har somnat, som en lite belöning till mig själv.  Vi har underbara dagar jag och fisen tillsammans, men kvällarna är ganska härliga när en får sitta själv och scrolla igenom telefonen.


Det här fick bli kvällens middag, mumma säger jag bara! Recept och inspiration fick jag av Tilda Bjärsmyr och nu har jag ätit det tre kvällar i rad. Jag kan liksom inte få nog.

Vi fick tyvärr ställa in dagens planer idag. Jag fick för mig att jag inte ville sova själv igår kväll, vilket slutade med att runt tolvslaget lyfte jag över M till min säng. När hon sedan vaknade kl 04 och vägrade somna om var jag inte lika nöjd över mitt beslut. I vanliga fall sover hon oftast till 05-05:30. Den lilla damen vägrade dessutom att somna om, så vi var vakna från 04-06.30 imorse för att sedan somna om och vakna upp tokförkylda båda två. Jag som trodde det höll på att dö ut de här rackarns bacillerna. Tur att N inte är hemma så han också hade blivit smittad, för en förkyld karl i hemmet det är det sista man vill ha, eller hur?

Förresten, en mycket rolig och härlig grej hände idag när jag var i affären. Ca 300 meter från oss ligger en mindre mataffär, där jobbar två väldigt trevliga expediter. När jag & Melissa skulle betala frågade expediten vad jag gjorde här och om jag var här på semester. Jag förklarade vår situation och att vi nu ska bo här i två år för att min sambo skall spela hockey. Då frågade hon om jag kände några här och ärlig som jag är berättade jag att än så länge känner jag inga alls. Då räcker hon fram sin hand och presenterar sig och frågar om vi skall hänga någon dag, hur fantastiskt! Så när N är tillbaka från Tjeckien är det jag som tar en barnfri kväll och träffar min nyfunna vän från i Uleåborg.

Med alla tråkigheter som händer här i världen nu är det underbart att det faktiskt finns människor som visar precis det motsatta. Det är en lärdom och en läxa jag tar med mig hem till Göteborg, det är ett som är säkert!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *