En sväng i Oulu city

Idag blev det en sväng på stan, jag fick med mig lite roligt hem till min arbetshörna. Nu saknas det bara en liten blomma och en lampa, sen känner jag mig nöjd. Det är något jag saknar här, en blomsterbutik som även har lite mysig inredning, en blir bortskämd när man bor i Göteborg. Där finns allt, fast man inte tänker på det.

Jag och M gjorde ännu ett besök på biblioteket, vi har bott här i två veckor och vi är redan stammisar. Biblioteket här ligger väldigt vackert, det ligger precis vid torget intill vattnet. Så det är en fantastisk vacker utsikt, synd att vi inte får ta del av den då vi mestadels ligger på golvet och leker. Nästa vecka får de dessutom in nya leksaker och ingen blir gladare än jag & M.

Jag försöker ta reda på om det finns någon öppen förskola här. Idag jagade jag i kapp två tjejer i min ålder med varsin barnvagn och frågade om de hade något liknande här i Oulu som vår öppna förskola hemma i Göteborg. svaret blev: nej. Jag frågade då vad de gör om dagarna med sina små och fick som svar: Shopping!

Det skulle jag absolut kunna leva med, men inte varje dag kanske. Jag fortsätter jakten. Förresten, N trodde jag skämtade när han såg att jag tog fart efter de båda tjejerna. Han satte sig på en bänk lite längre bort och låtsades som han inte kände mig (fast innerst inne tror jag han tycker det är ganska bra att jag är obrydd, den som inte frågar får inget veta). 

Vi mötte upp N efter hans träning, tog en lunch på ett ställe vid shoppingcentret. Jag tog en caesarsallad, någon mer än jag som alltid ångrar sig när man väl får in salladen? Det är få restauranger som lyckas med den, oftast är det alldeles för lite mat och den ser bara tråkig ut. Men den där gången, när man väl får in den där perfekta salladen (som på Arman´s på Plantagegatan hemma i Göteborg) då är en caesar svårslagen. Någon som håller med mig?

Jag är inte jättevan vid att stå bakom kameran längre. Jag anser mig ganska duktig på att fota och vill jag ha bilden som jag tänkt mig är det bäst att göra det själv. N däremot – noll känsla. När han tar bilder på mig och M kapar han oftast halva mig eller så lägger han fokus på huset bakom oss. Det är tur han är bra på mycket annat den där mannen.

0

3 thoughts on “En sväng i Oulu city

    1. Nä, nu får du läsa igen 😉 Jag ska köpa mig en blomma, uppdaterar givetvis med bild när den är på plats. Det får ju som vanligt bli någon sominte kräver så mycket kärlek, hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *