Att flyga med bebis – min svettigaste resa (hittills)

Här står vi startklara, N ska strax köra oss till flygplatsen här i Uleåborg. Uleåborg har en liten mysig flygplats men ska tydligen vara Finlands näst största om jag förstått det rätt från tjejerna här i laget. Jag är så laddad för denna flygresan, jag är laddad för att göra om och göra rätt. Som jag berättade i detta inlägget så gick det inte så bra senast.

För det första så hade jag tre hockeybagar (och för er som inte förstår storleken på dessa, så skulle jag gånger tre få plats i en sån väska), två rullväskor, en bilbarnstol, en vagn, ett handbagage, en skötväska och en baby M att hålla reda på – redan innan vi klivit in på flygplatsen var jag stressad över all packning som jag skulle lyckas få med mig. Jag hade givetvis hjälp av min mamma och svärfar, men ändå!

Första resan, Göteborg – Helsingfors gick hur bra som helst – PÅ RIKTIGT! Businessmannen bredvid mig gav mig tummen upp och undrade vad det där var för underbarn innan han lämnade flyget för att gå vidare, jag kände lite samma, 1-0 till mama liksom! Det här går ju hur bra som helst tänkte jag och blev övermodig. Innan vi klev på första flyget hade jag tröttat ut fisen rejält, vi hade busat & lekt, dessutom hade hon inte fått sova eller äta (hon var såklart inte hungrig, men när vi klev på planet då började det bli dags för flaskan). Sagt och gjort, när planet startade då fick hon första flaskan och däckade gott i min famn och sov till strax innan landning.

Väl på Helsingfors flygplats var det fullständig kaos, vi kom mitt i rusningstid. Detta gjorde att jag inte kunde sätta ner M någonstans, för då hade de sprungit över henne. Jag traskade mot ett lekrum, som var i samma size som vår balkong, om inte mindre och den är på 10 m2. Där satt barnen på varandra redan, så ingen ide att släppa in henne där. Hon fick istället hänga på min mage i 40 minuter till innan nästa flyg skulle gå och det är här jag gör misstaget! Att inte låta henne krypa och göra av med energin – dummaste ever!

Plan nummer två är givetvis knökfullt, de flesta kommer troligtvis direkt från möten. Inte en endast ledig plats finns det över och vi blir placerade i mitten mellan en kvinna och en man. Det tar ca 50 minuter att flyga från Helsingfors till Uleåborg, dessa femtio minuter var nog de längsta i mitt liv!

M ville göra allt annat än att sitta i mitt knä, det fanns alldeles för mycket att se på. Jag mutade med majskrokar som resulterade i ett par kletinga händer, inga konstigheter med det om det inte vore för att hon ville klättra på mina välklädda kostymgrannar i sätena intill. Hon skrek av frustration för att hon inte fick pilla på deras kavajer, min svett rann och jag kände att blickarna inte längre var så gulliga mot mig, som de var när vi först klev på.

Helt klart de längsta minutrarna i hela mitt liv!

När vi landat hade N lyckats ta sig in på bagageutlämningen, när han mötte oss där skakade jag och gråten var ett faktum! Aldrig igen tänkte jag, och här är vi nu – på väg mot flygplatsen för att göra om det. Men denna gången känner jag bara nu jäklar! Nu ska vi göra om och göra rätt – jag och baby M!!

♡ Någon som varit med om liknande? Vad är ditt bästa flygtips när du flyger med kids?

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *