Det där med egentid som förälder – Bästa vs. sämsta

BÄSTA – EGENTID!

Det där med egentid är omdiskuterat inom föräldrarskap, speciellt som mamma i hushållet (återigen kommer vi tillbaka till det här inlägget, där jag nämnde att vissa anser sig att vara bättre mammor än andra). Jag är en av de (nu kommer en få pisk på fingrarna av den äldre generationen) som förespråkar lite egentid då och då, jag tycker det är viktigt. Jag och M sitter mer eller mindre ihop jämt, så när jag var i Göteborg passade jag på att boka in mig på lite välbehövliga aktiviteter utan mini-me eller snarare mini-nicke som alla kallar henne. Jag fick bland annat in frisörtid, ansiktsbehandling, träning med min kära vän och en promenad i mörkret tillsammans med min barndomsvän. LYX! Melissa henne gick det ingen nöd på direkt, hon hade myskvällar tillsammans med farmor, farfar, mormor och morfar under tiden. Underbar tid för oss båda!

♡ Vad passar du på att göra när du har egentid och är fri från man, fru, pojk-/flickvän, sambo, barn, vänner, djur? 

SÄMSTA – LEKRUM PÅ FLYGPLATSER

Okej, nu får jag ändå klassas som en  van resenär med bebis. När vi flög hit blev det en del förseningar (givetvis). På Landvetter flygplats fick vi vänta en timma extra innan vi klev på planet, denna timma spenderade vi vid gate 14 krypandes på ett kallt golv, undersökte sittplatser och fönstret ut mot flygbanan. Jag försökte hitta något slags lekrum där M kunde ha lite roligt och göra av med lite energi innan vi gick på planet, men icke!

Jag har tidigare berättat om lekrummet på Helsinkis flygplats, där finns i alla fall ett lekrum även om det är vidrigt. Jag tänker att en lekplats eller lekställning måste gynna alla, även de som inte reser med barn. Om barnen har någonstans att leka av sig innan resan tror jag att det hade blivit betydligt mindre skrik på flyget senare. win-win situation, right?

Och på tal om lekrummet i Helsinki, jag borde maila dem och säga att det är dags för en storstädning i det rummet. En vill inte veta vad som göms i den heltäckningsmattan (tjing från bitter-mama).

 

 

0

2 thoughts on “Det där med egentid som förälder – Bästa vs. sämsta

  1. Hej hej! Tycker absolut att förslaget med lekplats ska framföras till svenska flygplatser! Smart! 🙂

    Min egentid brukar spenderas i löpspåret ett par gånger i veckan!

    Ha en skön helg! 🙂

    1. Ja men eller hur, det är verkligen bra åt alla håll med en liten minilekplats på flygplatser 🙂

      Önska så att jag älskade att löpa, tyvärr är det min värsta fiende trots att jag älskar träning. Ser det mer som en börda att gå ut i löparspåret än egentid, hehe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *