Frukosttips och en bomb som snart ska smälla..

Trött, tröttare, Frida.. Idag är jag allt annat än människa (vilken härlig start på dagen jag måste ge er).

Det där med sömn är en lustig grej. Innan vi fick Melissa snittade jag säkert 9-10 timmar/natt, sov jag mindre än det hade jag haft en ”dålig” natt enligt mig själv. Sen kom Baby M, ingen tjej som älskar att sova direkt. Ska vi lyxa till det nu för tiden får jag fem timmar oavbruten sömn, men det mina vänner – det händer sällan. Trots dålig sömn i över ett år nu så tycker jag att jag hanterar det ganska så bra, jag är en auto-mode människa, jag accepterar läget och bara kör. Sen kanske det blir lite tokigt då & då, men så får det bli. Testa själva att inte sova en hel natt på över ett år, då ska vi se vad ni gör för roliga och konstiga grejer.

Min kära sambo däremot, han blir inte en trevlig människa när han inte får sova ”sina” timmar. Han säger inget, men han sprider dålig stämning utan att han vet om det. Han går runt som en liten tickande bomb som snart ska sprängas. Dessutom, så tror han att han sköter sömnbrist väl – men icke, så är det inte. Jag förstår att han är beroende av sin sömn på ett helt annat sätt en jag, han måste ha sin sömn för att återhämta sig och ladda batterierna för kommande prestation. Det är liksom inte okej om han kommer till träningen var och varannan dag och gör tokiga grejer på grund av sömnbrist, då byts han ut. Så jag tar mer än gärna våra nätter, vår vardag blir lite härligare då, hehe.

♡ Hur är du eller hur är det i er familj, när någon har sömnbrist?

Som sagt, trött, tröttare, Frida. Anledningen, jag somnade strax efter klockan tolv igår och mini-me bestämmer sig för att ta morgon klockan tre, TRE! Vid halv sex märkte jag sedan att hon började bli trött igen, då gick vi in och la oss och hon däckade på några sekunder, gött tänkte jag nu sover hon några timmar (vilket jag givetvis inte skulle tänkt). Strax innan klockan sju står hon där igen och tjötar i mitt öra!

Som ni förstår en sämre natt helt klart. Hur har ni sovit? Det enda jag kan trösta mig med idag är att jag inte vaknar upp bakis samt att jag har lika lent hår som en ängel från gårdagens hemmaspa som jag berättade om igår.

Nu, nu blir det något så oglamoröst som varma mackor, en av mina favoriter till frukost. Jag är egentligen ingen frukostmänniska, frukost gör mig oftast frusen (låter lite märkligt när jag skriver det själv) och helst vill jag äta något varmt till frukost – som en lunch eller middag, fast det går ju inte! Därför tycker jag att varma mackor är på topp tre bland mina favoriter på frukostbordet, de mättar och håller mig varm. Alltid samma på smörgåsen också – ost, tomat, skinka och oregano. Ibland kan jag skoja till det med tomatpuré, men det ska vara ifall tomaten är slut då.

♡ Vad äter du helst till frukost?

0

6 thoughts on “Frukosttips och en bomb som snart ska smälla..

 1. Haha! Å herre! Jag tyckte jag hade en kass natt som fick gå upp en gång mellan halv 1 och halv 7. Jag är verkligen ett sömnmongo, jag har kommit till den gränsen att jag tappar det på folk. Kan bli så otrevlig om folk är otrevliga mot mig och orkar inte ens bry mig 😂 sådär bra när man jobbar i butik men folk måste ju lära sig att uppföra sig! Haha!

  Hoppas du får en skön söndag iaf!

  1. Det där är ju en lyxnatt. När somnar Cleo på kvällarna? Vaknar hon oftast vid 06:30?

   Det är lätt hänt, vissa är sömnmongo och andra matmongo. Precis sådär blir jag när jag är hungrig, människor är ju idioter liksom, haha!

 2. Åh fy, trötthet gör mig såå himla stressad. Och det gör ju inte insomningen bättre precis. Jag brukade sova bra, och mycket. Men de senaste åren har jag fått mycket sämre sömn, kanske framför allt för att jag gnisslar tänder när jag väl sover. Har försökt använda bettskena, men fy farao vad obehagligt det är. Antar att jag måste vänja mig, lär bli mycket piggare så det är väl ett nödvändigt ont (mvh superbekväm).

  1. Åh nej, inte gnissla tänder! Melissa gör det och jag får ont i hela kroppen av ljudet. kanske är lika bra att du blir van, för din egen skull. Det där med sömnbrist kan en bli galen av ju 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *