Barnrum, före- & efterbilder

Jag har länge gått och drömt om att inreda Melissas rum. Tittat runt på pinterest, instagram och hittat massa fin inspiration – det finns ju så galet mycket fint till just barnrum. Varför vi inte gjort ordning hennes rum tidigare beror främst på två anledningar..

 • Hon har fram tills igår sovit inne i vårt sovrum
 • All lek och bus sker inne i vardagsrummet – varje dag, hela tiden. Någon mer som känner igen sig?

Men igår kände vi att det var dags. Vi stör varandra när vi sover, eller egentligen är det Nicklas som stör Melissa så att hon vaknar, vilket leder till att jag vaknar och gissa vem som sover vidare som ingenting, N såklart!

Passande nog hade N en ledig dag igår och den fick han spendera med sin lilla familj på Ikea – drömmen för honom alltså. Efter lunch igår packade vi in oss i bilen och åkte till Sverige – härligt att andas svensk luft igen. Ikea Haparanda stod på schemat det ligger ca 1,5 timma från Uleåborg. Det känns lite tokigt för mig att åka så långt för att komma till närmsta Ikea, i Göteborg är vi bortskämda med två stycken ike(or?) inom femton minuters bilkörning.

✩ FÖRE – OINSPIRERAT EXTRARUM

Så här såg alltså rummet ut innan vår lilla makeover. Ganska oinspirerande, murrigt och påminner lite om ett taskigt vandrarhem. Eller vad säger ni?

✩ EFTER – HARMONISKT BARNRUM/GÄSTRUM

Det här blev alltså resultatet, vad tycks? Jag är så himla nöjd, det blev faktiskt bättre än vad jag hade hoppats på. Jag tycker att det blev ett mysigt och harmoniskt rum men som ändå bjuder in till lek med stora fria ytor på golvet.

Min stora utmaning med rummet var att få till Melissas rum men det ska också agera gästrum när vi får besök. Vi får ju en del besök och då är det skönt om de kan ha ett eget rum och inte behöva dela säng med mig och Nicklas. Men som sagt, jag är mycket nöjd!

♡ För er som undrar hur hennes första natt gick, 21:30-07:15 (tjohoo). 

0

6 thoughts on “Barnrum, före- & efterbilder

 1. Wow, vilken skillnad! Så fint det blivit, riktigt mysigt.

  SvVar: Haha, jag blir hemsk om jag inte får mat när jag är hungrig så någon fasta tänker jag varken utsätta mig själv eller någon annan för. Är egentligen bara ute efter att rensa ut gifter och slaggprodukter, vill liksom rena kroppen – och tycker därför att en detox som denna passar bra 🙂

  Hoppas kunna inspirera så att även du vågar testa.

  1. Eller hur, så himla nöjd! Roligt att dokumentera med före och efterbilder också så man verkligen ser skillnaden.

   Ja men kanske, jag får läsa på lite mer först. Första veckan på nya året känns som en given start att göra det, det ska jag nog satsa på!

 2. Vad fint det blev!!! Och vad kul att första natten blev en sån succé. Här är också all lek i vardagsrummet (eller där jag är snarare) men tycker ändå att ett eget rum kan va ett ställe att leka tillsammans och om inte annat förvara leksakerna i 😅

  1. Peppar peppar, andra natten blev också en succé. hoppas på att det fortsätter så här (nu kommer säkert ett bakslag inatt pga jag jinxar), hehe. Ja men eller hur, alla dessa leksaker överallt och så är lådorna i köket de roligaste att leka med. hehe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *